pH värdet är viktigt när vi pratar om hydroponiskodling.
Iom allt plantor är i kontakt med är ju vatten samt nutrients, är det viktigt att rötterna mår bra.
Mellan tum och pekfinger regel bör man ha ett pH värde mellan 5,5 och 6,5. Från en skala från 0 till 14.
Nutrients gör vatten besk. Ett tipps för att rätta till pH värde skulle kunna vara att använda bikarbonat (höjer pH) eller vinäger ( minska pH), men detta rekommenderar vi inte, utan att använda sig av vanlig, ekologisk pH vätska.
På Homegarden, säjler vi pH mätaren för att hålla koll på pH-värdet.
Nedan hittar du rekommendationer av pH för olika frukter och grönsaker.
Fruit Crop
pH
Vegetable Crop
pH
Apple
5.0-6.5
Asparagus
6.0-7.0
Banana
5.5-6.5
Basil
5.5-6.5
Blackberry
5.5-6.5
Beans
6
Blueberry
4.0-5.0
Broccoli
6.0-6.5
Cantaloupe
6
Cabbage
6.5-7.0
Cherry
6.0-7.5
Carrots
6.3
Grape
6.0-7.5
Cauliflower
6.0-7.0
Mango
5.5-6.5
Celery
6.5
Melon
5.5-6.0
Chives
6.0-7.0
Peach
6.0-7.5
Cucumber
5.5-6.0
Pineapple
5.5-6.0
Eggplant
5.5-6.5
Plum
6.0-7.5
Fodder
6
Raspberries
5.8-6.5
Garlic
6
Strawberries
5.5-6.5
Kale
6.0-7.5
Watermelon
5.5-6.0
Lettuce
5.5-6.5
Mint
7.0-8.0
Onions
6.0-6.7
Pea
6.0-7.0
Peppermint
6.0-7.5
Peppers
5.5-6.5
Potato
5.0-6.0
Pumpkin
5.5-7.5
Spinach
5.5-6.6
Squash
5.0-6.5
Tomato
5.5-6.5
Zucchini
6.0
Varukorg
Din varukorg är tom, men det behöver den inte vara.